Veganisme

Veganisme

Veganisme is een levensstijl zonder dierlijke voedingsstoffen en producten. Veganisten vermijden etenswaren als vlees, eieren, zuivel en honing. Ze eten alleen voeding afkomstig van planten. Veganisme beperkt zich niet tot voeding alleen. Ook producten waar dieren voor gestorven zijn of waar ze voor geleden hebben, zoals leer, wol, bijenwas en zijde komen er bij een veganist niet in.

Veganisme is echt een levensstijl die zich doortrekt in alles wat je eet, gebruikt en doet. Mensen die het alleen bij een veganistisch dieet houden, worden ook wel 'plant based' genoemd.
“When you feel the suffering of every living thing in your own heart, that is consciousness.” - Bhagavad Gita

De zero waste-beweging en veganisme worden vaak met elkaar in verband gebracht. En dat is eigenlijk best wel logisch. Vleesindustrie, zuivelindustrie en productie van allerlei andere dierlijke producten brengen namelijk erg veel nadelen voor het milieu met zich mee. Wie zich een beetje in de cijfers verdiept komt al snel tot de conclusie dat het beter is om het gebruik van dierlijke producten zo ver mogelijk terug te dringen.

Veganisme en zero waste gaan meestal ook hand in hand omdat het nu eenmaal makkelijker is om plantaardige producten zonder verpakking te verkrijgen.

Win-win dus 🙂

Op deze blog zal je veel makkelijke en gezonde vegan recepten tegenkomen.

>> Kijk hier maar eens voor het overzicht met veganistische recepten
Reactie plaatsen