Brunchen bij Mr. Stacks: vegan pancakes en bubbletea in De Pijp
Danielle Bakker
02/27/2019
2 min
2

Brunchen bij Mr. Stacks: vegan pancakes en bubbletea in De Pijp

02/27/2019
2 min
2

Ik heb zondag gebruncht bij Mr. Stacks in De Pijp. Het was een heerlijk zonnige ochtend en vriend en ik liepen er tijdens een stadswandelingetje toevallig tegenaan. Dit restaurantje serveert alleen Amerikaanse pancakes en thee. En laten dat nou twee van mijn favorieten zijn.

Mr Stacks restaurant

Het eten was er echt heel lekker. De dikke pannenkoeken zijn heerlijk luchtig en niet te zoet. Je kunt er zelf naar smaak nog extra maple syrup of agavesiroop overheen doen. Alle pannenkoeken zijn vegan (een paar toppings niet, maar dat staat er duidelijk bij). Dit zijn de beste veganistische pannenkoeken die ik tot nu toe heb geproefd! Vandaar dat ik Mr. Stacks hier tip.

Ik had de Matcha Breakfast Stack: dikke pannenkoeken, groen gekleurd door de matcha, met rood fruit en een klodder kokosyoghurt.

Matcha pannenkoeken met kokosyoghurt

3 Matcha pannenkoeken op mijn bord. Maar de oplettende kijker ziet al waar m’n vork naar wijst…

Dit was een prima maaltje. Ik vond het alleen jammer dat de matcha-smaak niet aanwezig was. Die had van mij wel wat prominenter gemogen. En natuurlijk wilde ik de bubbletea proeven. Ik had er een groene ijsthee bij met ‘boba’: tapioca bubbeltjes. Ik vond het heerlijk! Ik ben gek op kruidenthee en ik kon mijn lol hier niet op. Ik geef mijn maal een 7.

Bubbletea met boba

Zie je die ronde zwarte jelly? Da’s een boba! Super lekker, maar verslik je niet!

Maar het klapstuk lag op het bordje tegenover me! Ik lag de hele tijd plat op mijn buik op tafel om van het andere bord te snoepen. Hij had de Plantbased BBQ Chicken Stack.

Plantbased chicken stack met jackfruit

Fluffy pannenkoeken en een hete gemberthee erbij

Hartige dikke Amerikaanse pancakes met gebakken jackfruit, die niet te onderscheiden is van pulled chicken. Daarbij salade, guacamole en barbecuesaus. Jesus, wat was dit goddelijk. Dit gerecht wordt geserveerd onder een glazen stolp gevuld met rook. Feest voor het oog en je tong. Deze pannenkoeken scoorden echt een 9!

Voor 17 euro per persoon heb je hier een heerlijke stapel pannenkoeken en ijsthee.
Mr. Stacks is iedere dag geopend van 9:00 tot 17:00, en in het weekend kun je zelfs ontbijten tot 18:00.

Mr Stacks restaurant van binnen

Govert Flinckstraat 122, 1072 EM Amsterdam
mrstacks.nl

Wat zijn de lekkerste pannenkoeken die jij ooit hebt gegeten?

Reacties
Categorieën